Myślę,że to dobre miejsce na taki wpis.Dlaczego w niektórych Octaviach II mimo,że to nie wersja sedan ( tak na marginesie nie widziałem takiej wersji) i tylna klapa podnosi się cała z szybą,brak jest wycieraczki?Jakie modele nie posiadają tych wycieraczek,chodzi mi oczywiście o symbolikę.
Dzięki.
thales, szczerze mówiąc to nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek widział OII w wersji liftback (bo sedanów nie ma jak zauważyłeś) z wycieraczką na tylnej szybie....z moich obserwacji mają ją tylko odmiany kombi. Co innego było w OI, tam czasem bywały wersje z wycieraczką i bez w liftbacku.
poprawka - teraz zauważyłem parę fot w necie...rzeczywiście są takie OII....ups nie wiem, od jakiej wersji wyposażenia faktycznie, ale chyba jako opcja wyłącznie to była dopłacana, stąd nie są tak częstym widokiem.
No i temat do działu o OII, a nie offtopica
Na niektóry rynek wychodziły wersje z wycieraczką.
Znam OII z Holandii w wersji ELEGANCE, która wycieraczkę na szybie z tyłu ma.
Nie widziałem sedana z wycieraczką na tylnej klapie ;-)
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
thales, na początku produkcji OII była to opcja, potem już standardem. Więc parę szt można ustrzelić w wersji bez wycieraczki, ale to będą stare roczniki, ewentualnie coś z importu, bo co kraj to inne konfiguracje.
Witam
Sedan - w octavii się to nazywa LIFTBACK
ja mam taką bez wycieraczki
kupiona 2004 rok grudzień - pierwsze sztuki sprzedawane w Polsce akurat osoba od której kupiłem wzieła taką bez wycieraczki
pozdr
Krzysztof
4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)
Rozumiem,że nie ma możliwości doposażenia tej Skody w wycieraczkę tylnią.Pytam bo jestem w temacie zielony a nie pamiętam kiedy jeździłem autem bez wycieraczki z tyłu.Przyzwyczajenie zostaje...
Na niektóry rynek wychodziły wersje z wycieraczką.
Znam OII z Holandii w wersji ELEGANCE, która wycieraczkę na szybie z tyłu ma.
Nie widziałem sedana z wycieraczką na tylnej klapie ;-)
Np. Peugeoty 405 i 406, najklasyczniejsze sedany, miały w opcji wycieraczkę tylnej szyby. I słusznie bo to dobra sprawa.
Rozumiem,że nie ma możliwości doposażenia tej Skody w wycieraczkę tylną.Pytam bo jestem w temacie zielony a nie pamiętam kiedy jeździłem autem bez wycieraczki z tyłu.Przyzwyczajenie zostaje...
Ja tej wycieraczki nie używam bo nie ma potrzeby, jeżeli się ruszy to tylko jak są wycieraczki włączone i wsteczny wrzucę. Osobiście uważam , że jest to zbędny bajer.
Komentarz